Slaktar-Stig

 • Öka teckenstorlek
 • Standard teckenstorlek
 • Minska teckenstorlek
Blogg

Får jag lov...?

Skicka sidan Skriv ut PDF

Året var 1857. Sven var på väg hem från en fest som gått lite överstyr. Han hade blivit bjuden till kungens bar i Stockholms slott, en fest utan dess like. Det hade serverats massor med mat och dryck, till ett värde motsvarande trettio årslöner för en vanlig arbetare.

Trots att Sven haft den stora förmånen att ha fått komma på festen var han nu på väg hem med en dyster min. Sven hade redan ågren över vad som hänt på festen, trots att han i vanliga fall inte brukade känna av det förrän dagen efter. Under festen hade han och kungen börjat prata om politik. Båda hade olika åsikter, och ingen verkade vilja ge sig, så stämningen hade blivit alltmer otäck. Till slut hade Sven rest sig upp och gett kungen en sådan smäll så han rullade baklänges rätt in i en vägg.

Innan kungen hann resa sig och slå tillbaka smet Sven ut från matsalen och tog bakvägen ut från slottet. Även om Sven hade lyckats komma undan visste han att det skulle komma surt efter, då det fanns gott om vittnen som sett honom slå ner kungen.

Sven visste att det skulle bli rättsliga påföljder, för det var ett allvarligt brott att slå ner en monark. Förra gången Sven slog ner kungen hade han fått 30 dagars fängelse och två dagsböter.

När sven nästan var hemma kom han på att det kanske inte var någon idé att gå och grubbla över detta. Han och kungen var ju trots allt vänner sedan gammalt, och det var heller inte första gången han och kungen bjudit upp till knogdans.

 

 

Här brukar jag handla!

Skicka sidan Skriv ut PDFDet är en jäkla bra affär, ska ni veta! Bilden är lånad från Tjuvtittat.se, en väldigt trevlig sida.

 

Tanken slog mig plötsligt...

Skicka sidan Skriv ut PDF

...och det var inget löst slag, heller. Jag fick en rak höger rätt i nacken. Om det inte varit för Brunnsbergsblodet i mina ådror hade jag nog gått i däck. Jag vände mig genast om för att ge den fege uslingen en rejäl höger, men han ryggade tillbaka och lyckades undvika mitt slag. Då hoppade jag framåt och skallade Tanken mellan ögonen, så han vacklade bakåt.
Innan Tanken hunnit återhämta sig från skallningen såg jag till att han fick två raka högrar, tre vridna vänstrar och en rak upper-cut.

Tanken var dock tåligare än jag trodde. Efter denna behandling som i vanliga fall sänker de flesta blev han lite yr, men var snart på benen igen. Han sparkade mig i maken och gav mig samtidigt en vänstersving, så jag nästan tappade balansen för ett ögonblick. Då flinade jag av behag, för det var väldigt länge sedan jag varit med om ett riktigt slagsmål.
Innan Tanken hunnit utföra sitt nästa anfall tog jag ett steg framåt, så det bara blev några millimeters mellanrum mellan oss. Det fick Tanken att rygga tillbaka, precis som de flesta gör när man inkräktar på deras privata sfär. Jag bestämde mig då för att vara bussig, och hjälpa tanken att rygga tillbaka lite fortare. Och snabbaste sättet att få någon att färdas baklänges är ju såklart att ge denna en rejäl höger.

Efter att tanken, med min hjälp, hoppat en meter bakåt följde jag efter och sopade på honom en rak vänster och en höger vriden i 45 grader. Plötsligt var tanken borta igen, och jag kunde ägna mig ett det jag höll på med innan jag så fegt blev slagen i nacken.

 

April, april!

Skicka sidan Skriv ut PDF

Ja, det var kanske ingen som kunde undgå vårt aprilskämt i går. Aprilskämtet var ju att vi inte hade något aprilskämt. Nu skulle ha sett min fars min när han gick in på hemsidan och förväntade sig ett smaskigt aprilskämt, men hittade inget. Obetalbart!

Så jag hoppas att ni, kära läsare, uppskattade årets aprilskämt. ;)

 

Nu är Urgel tillbaka...

Skicka sidan Skriv ut PDF

Jag vaknade i morse med en blond peruk på mig, och innan jag visste ordet av så hoppade Leif-Runar in genom fönstret och gav mig ett kok stryk. När jag sedan vaknade efter misshandeln förstod jag att det var dags att lägga ut Urgel Pannkakas nya film. Här har ni den:

Ladda ner

Se på Youtube

 

Nej nu jävlar...!

Skicka sidan Skriv ut PDF

Uy är ju för fan helt dum i huvudet! Här har jag slitit hela hösten med att få färdigt min nya film, sedan kommer Uy och säger att filmen måste försenas till 2010 för att den inte ska komma för nära inpå julfilmen. Okej, säger jag då. Men då ska vi ge ut filmen i början av 2010.
Men när det nya året väl har börjat bryter Uy sitt löfte, och ger inte ut filmen i alla fall. När jag frågar honom varför han inte har gett ut filmen svarar han bara: "Oj, det hade jag glömt bort! Jag ska se om jag kommer ihåg att lägga ut den i morgon". Och så har det hållit på i flera veckor nu.

Jag tror jag ska klä ut Uy till mig när han sover, sedan ska jag tala om för Leif-Runar att jazz är skitmusik. Då kommer Leif-Runar att tro att Uy är jag, och ge honom massor av stryk. Mwohahahaha!

 

Snart är våren här...

Skicka sidan Skriv ut PDF

Eller kanske inte riktigt. Men det är bara 2-3 månader kvar nu, tills snön börjar smälta, fåglarna börjar kvittra och det blir för varmt för att gå ute i vinterkläder, men för kallt för att gå ute i sommarkläder. Om ni undrar varför jag sitter och svamlar om åren trots att den är så långt borta beror det på att vi nästan har fått varmgrader hemma hos mig. I förrgår började temperaturen stiga, och nu är det bara omkring -3 grader ute. Annars har vi haft mellan -20 till -30 ända sedan i julas.

Jag tycker faktiskt inte det var så länge sedan jag sade åt Leif-Runar att han skulle skriva ett inlägg om att hösten är här, och om tiden fortsätter att gå lika fort så står det väl inte på innan jag säger åt honom att skriva ett till inlägg. Men då lär hn väl slå ner mig och säga att han skrev ju ett inlägg förra året. Leif-Runar tycker nämligen att ett inlägg per år är alldeles lagom för en blogg.

Annars kan jag tala om att redaktionen jobbar för fullt på ett nytt nummer av Sluskbladet, som förväntas komma ut i februari. Och så är även en ny film om Urgel Pannaka på väg. Den skulle egentligen ha varit klar islutet av 2009, men den blev tyvärr försenad, så att vi skulle hinna få klart årets julfilm i tid.

 

Tomatbestyr

Skicka sidan Skriv ut PDF

I går var jag ner på Ica för att handla bananer. Men då insåg jag att ag hellre köper tomater, så jag gick in på Domus istället. Varför jag gick till en annan butik vet jag inte. Det kanske berodde på att jag var full. Hur som helst, när jag kom in på Domus fick jag se att det var extrapris på tomater, och det gjorde mig väldigt glad. Jag tog och fyllde en hel kundvagn med tomater och sprang glatt iväg till kassan.
Men just när jag skulle svänga in bakom en hulla råkade jag köra på n man med kiundvagnen. Mannen ramlade rätt upp i vagnen och mosade varenda tomat. Men snabbtänkt som jag var så slog jag ner mannen innan han hunnit se mitt ansikte. Sedan gömde jag vagnen med de mosade tomaterna och den medvetslöse mannen och skyndade mig tillbaka till grönsaksavdelningen och fyllde upp en ny vagn med tomater. Därefter var det bara att gå till kassan och betala för tomaterna jag hade plockat i vagnen.
När jag kom hem fick jag skäll av min fru för att jag köpt tomater istället för bananer. Hon hade nämligen tänkt göra något som heter "banana split" av bananeran. Men jag sade åt henne att "tomato split" är säkert minst lika gott. När personalen hittar vagnen med de sönderslagna tomaterna lär de förstå att jag haft något med det att göra, så för säkerhets skull ska jag låta bli att handla på Domus ett tag. Kanske hela nästa vecka.

 

Snart är vintern här...

Skicka sidan Skriv ut PDF

För ett tag sedan skrev Leif-Runar om hur man kunde komma på bättre humör när det blev kallare. Tyvärr så handlade de flesta av Leif-Runars tips om att ge mig stryk. Därför tänkte jag tala om nu hur man kan komma på bättre humör om man inte heter Leif-Runar och består till 94% av muskler.

Se på film
Javisst, när höstmärkret och vinterkylan smyger sig över oss kan man ju hyra en film, grädda några ugnspannkakor och lägga sig i favoritsoffan för att njuta av en mysig film och pannkakor med pannkakssylt till. Mums!

Dricka brännvin
Det tror jag Leif-Runar också hade med på sin lista, men det är så trevligt att till och med veklingar som oss kan ha nöje av fyllans töcken. Se bara till att det är brännvin du dricker, så du inte gör som jag och råkar dricka lacknafta istället. Det var ignen vidare trevlig upplevelse.

Ställ till med dumheter
Det är alltid roligt att jävlas med intet ont anande individer, och speciellt om man har retat sig på dessa under en längre tid. Till exempel så kan man hälla laxermedel i kaffeautomaten på arbetsplatsen, hälla grus i bensintanken på bilarna, eller varför inte bjuda in Hells Angels till grannens 50-årskalas.

Skriva korkade blogginlägg
Att skriva helidiotiska inlägg på en blogg är något jag också brukar roa mig med. Undrar om någon kommer att läsa detta, eller om de raskt klickar sig vidare till en annan sida?

 

Ny film, vad i hel...

Skicka sidan Skriv ut PDF

Nu börjar vi väl närma oss jordens undergång, när det kommer ut två nya filmer samma månad. Men den senaste är något av ett hafsverk, så vi kanske slipper undergången. Filmens manus var från början tänkt att användas till serien "Takmatta" i Sluskbladet.

Ladda ner, wmv-format

Se filmen på Youtube

Om ni är intresserade kan ni här se hur filmen skulle ha sett ut om den publicerats i Sluskbladet istället.

 
 • «
 •  Första 
 •  Föregående 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  Nästa 
 •  Sista 
 • »


Sida 1 av 3